pondělí 9. listopadu 2020

TALENTOVKY, ABSOLVENTKY II. stupeň, PAPÍR - pondělí B

 Dobrý den,

ve skupině jste absolventi II. stupně a je listopad, prázdnin a volna před námi neskutečně... a je hodně času promyslet si ABSOLVENTSKOU PRÁCI a připravit si k ní studie (rešerše).

1.) vymyslet/vybrat si téma
2.) probádat téma historicky (s odkazem na dějiny umění) nebo kontextuálně
3.) jakou technikou budu tvořit
4.) formát (dle techniky)

Důležité je si zapsat, alespoň tyto 4 body s datumem! Ten Vám pomůže vlastní práci dál strukturovat, něco jako deník... Očekávám, že mi absolventi zašlou cca do týdne čtyřbodovou strukturu ABSOLVENTSKÉ PRÁCE (do 16. 11. 2020). Kdo plánuje talentovky na VŠ nebo SŠ zpracovává přípravu k talentovým zkouškám (DOMÁCÍ PRÁCE) jako ABSOLVENTSKOU PRÁCI (doporučuji).

Další ve skupině / INSPIRATIVNÍ VÝZVY
Prosím projděte si zde na blogu vypsané inspirační výzvy a odepište mi alespoň emoji, který bude charakterizovat Váš stav spojený s distanční výukou... Pokud něco tvoříte mimo výzvy, pošlete prosím do Whats App skupiny, ať se ostatní můžou inspirovat. Děkuji Jáchymovi, Jirkovi, Štěpánovi za zaslané příspěvky a těším se na další! Pokud posílal někdo další, připomeňte se, děkuji!

Přikládám pro zajímavost podklady z ČVUT:
Přijímací řízení VÝTVARNÁ ZKOUŠKA studijní program Design
Výtvarná zkouška se skládají ze tří výtvarných úkolů, předložení portfolia a pohovoru. Uchazeč musí absolvovat tato výtvarná zadání:

1. Realistickou kresbu zátiší přírodním úhlem na formát A1 s důrazem na základní geometrická tělesa (perspektiva, elipsy, draperie, objemy, prostor) 

2. 2D úkol, uchazeči budou zpracovávat abstraktní zadání v ploše za použití volné techniky (kresba, malba, kombinovaná technika), papír formátu A3 

3. 3D úkol – prostorové zadání modelované ze sochařské hlíny na základě daného půdorysu. Bude se hodnotit celkové plošné a prostorové zpracování jednotlivých úkolů, kresebná zdatnost, nápaditost a vyjádření tématu u druhého úkolu a prostorové cítění a orientace v trojrozměrném vyjádření spolu se zajímavostí zpracování třetího úkolu. 

Portfolio k výtvarné části i k ústnímu pohovoru
Portfolia max. formátu A1 s výběrem max. 15 autorských prací ve formě desek s kresbami (malbami, návrhy…), nebo ve formě fotografické dokumentace objektů, realizací. V předložených pracích by měl být vyvážený poměr designérských a výtvarných realizací (s důrazem na realistickou kresbu)






Zkuste nakreslit ZMUCHLANÝ PAPÍR
...může vypadat skvěle zvětšenina, pracujte minimálně s formátem A3 (namuchlejte si A4)
příspěvky prosím do skupiny Whats App anebo přes Messenger, děkuji Radka M.
+420 777 606 425


Žádné komentáře:

Okomentovat