úterý 19. ledna 2021

FASHION DESIGNER / MÓDNÍ KOLEKCE úterý + čtvrtek PVV

Modní návrhář/ka je většinou tvůrčí osobnost, která umí uplatňovat estetické cítění společně s designem. Návrháři mohou pracovat buď samostatně, nebo v kolektivu a nejčastěji navrhují oblečení, nebo doplňky k nim, tak aby, oblečení bylo estetické a funkční. Většinou se pokouší uspokojit poptávku spotřebitelů.

Ke své práci nejprve využívají tužku a papír a pokoušejí se vytvořit tzv. návrh kombinovaný nejrůznějšími barevnými odstíny.

Ty se později použijí jako předloha k ušití vzorů, k nimž jsou použity nejrůznější materiály, ze kterých dlouhodobě převládá látka a kůže. Služba modních návrhářů se nejčastěji uplatňuje při navrhování kostýmů a šatů pro výjimečné příležitosti, jako jsou svatby, večírky a jiné slavnostní chvíle.

Návrháři své vzdělání získávají na specializovaných školách zaměřených na výtvarné umění.

Po studiích mohou pracovat buď na volné noze a navrhovat na zakázku, nebo mohou pracovat pro světoznámé oděvní značky, mezi které např. patří DiorGucciVersacePradaGallianoLouis VuittonHugo BossChanelArmaniCalvin Klein, Karl Lagerfeld atp.  

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/M%C3%B3dn%C3%AD_n%C3%A1vrh%C3%A1%C5%99



Jak nakreslit lidskou figuru v proporcích:
Lidské tělo se skládá hlavně z kostry, vnitřností, svalů a vše zakrývá kůže. Pak tu máme vlasy a jiné ochlupení, oči a nehty. To vše tvoří náš vnější vzhled, pokud si s tím poradíme, můžeme začít s experimenty.






 







Zdroj inspirace můžeš čerpat v komiksu podobně jako Ester bratr Jonáš Ledecký:
https://jonasledecky.com/str

Jonáš Ledecký
Ilustrátor, komiksový kreslíř, hudebník a grafik Jonáš je synem zpěváka Janka Ledeckého a bratrem o dva roky mladší snowboardistky Ester. Je částečně barvoslepý, přesto vystudoval střední školu reklamní a umělecké tvorby a věnuje se malování. S kresbou komiksů začal už na základní škole, v té době také začal hrát ve své první hudební skupině. V patnácti letech mu vyšel první komiks s názvem KIWI. Je spoluautorem komiksu Karel IV. Pán světa, který vyšel k sedmistému výročí panovníkova narození v roce 2016.

Žádné komentáře:

Okomentovat