čtvrtek 22. října 2020

HALLOWEEN - ČTVRTEK PVV

Halloween / ˌhæləʊˈiːn / je anglosaský lidový svátek, který se slaví 31. října , tedy den před křesťanským svátkem Všech svatých , z nichž oslavuje v Irsku vývoj. Děti se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem Trick or treat ( Koledu, nebo vám něco prokáže - v Americe hlavní pomalování automobilů, dveří, zubních těstovin na dveře ... ) a „koledují“ o sladkosti . Svátek se slaví většinou v anglicky mluvících zemích, prevažne v USA , Kanadě , Velké Británii , Irsku , Austrálii                  ,

Název vznikl zkrácením anglického „All Hallows 'Eve“, tedy „Předvečer Všech svatých“.







Dnešním tvořením si můžete vyzdobit pokojíček nebo celou domácnost. Přikládám různé návody a budu se těšit na Skype / zavolám Vám a opět otestujeme možnosti skupinového hovoru / v 16:45. 

Skype mám na svůj telefon +420 777 606 425 a profilovou fotku stejnou jako zde na blogu:

 



Louise Bourgeois (25. prosince 1911 v Paříži – 31. května 2010 v New Yorku) byla francouzská sochařka, která se mimo jiné začala velmi brzy věnovat instalacím. Od roku 1938 žila a pracovala v New Yorku.


„Pavouk je poctou mojí matce,“ vysvětluje Bourgeoisová, „byla mou nejlepší kamarádkou. Stejně jako pavouk byla i ona tkadlena – moje rodina se věnovala restaurování tapisérii a matka měla na starosti dílnu. A stejně jako pavouci, byla i moje matka velmi chytrá,“ dodává. I když pro řadu lidí může být socha ztělesněním noční můry, obří pavouk Máma už procestoval celý svět.



Žádné komentáře:

Okomentovat