úterý 13. dubna 2021

SUPERHRDINA / SUPERHRDINKA / úterý + středa + PVV

Superhrdina je fiktivní bytost, která se objevuje zejména v literatuřekomiksu a filmu. Je to většinou maskovaný člověk s nadpřirozenými schopnostmi. Na rozdíl od běžných hrdinů je obdařen buď výjimečnými schopnostmi, např. Superman, nebo mimořádnými technologickými možnostmi, jako např. Batman, případně jejich kombinací. Reprezentuje kladné vlastnosti a dobrotu lidské povahy. Obvykle pracuje sám a neměl by zabíjet.


 

Wonder Woman je fiktivní postava komiksových příběhů vydávaných nakladatelstvím DC Comics. Jejím autorem je psycholog a scenárista William Moulton Marston, prvním kreslířem byl H. G. Peter. Poprvé se objevila v komiksovém sešitu All Star Comics #8 v prosinci 1941. Wonder Woman je polobohyně a válečnice ze země Amazonek (založené na řecké mytologii), kde je proslulá jako princezna Diana z Themysciry. Mimo svou zemi se skrývá pod tajnou identitou pod jménem Diana Prince.
Jako superhrdinka bojující za spravedlnost, lásku, mír a genderovou rovnoprávnost se stala ikonou feminismu. Také je zakládající členkou týmu Justice League.

Superman je fiktivní postava komiksových příběhů vydávaných nakladatelstvím DC Comics. Je výtvorem tvůrčího dua, které tvořili Jerry Siegel a Joe Shuster. Poprvé se objevil v komiksovém sešitu Action Comics #1 v červnu 1938.

Jde o syna vědce Jor-Ela a Lary Lor-Van z planety Krypton. Jeho rodné jméno je Kal-El. Jako malé dítě byl odeslán na Zemi svým otcem, jenž věděl o blížící se zkáze jejich domovské planety. Na Zemi se ho ujali postarší bezdětní manželé Jonathan a Martha Kentovi a dali mu jméno Clark.

Díky fyzikálním rozdílům mezi planetami a evolučnímu předstihu Kryptoňanů oproti lidem má Clark neobyčejné (nadpřirozené) schopnosti. Zdrojem jeho síly je naše žluté Slunce. Dokáže běžet rychleji než kulka, má nadlidskou sílu, je nezničitelný, má citlivější smysly, reflexy, výdrž a dokonalou regenerační schopnost. Svýma rentgenovýma očima dokáže prohlédnout jakýkoli materiál kromě olova.Oči mu slouží i jako dalekohled, teleskop nebo mikroskop. Také je schopen očima metat oheňlaserový paprsek nebo různé variace tepelného záření. Jeho sluch mu umožňuje slyšet volání o pomoc i z hodně vzdáleného místa. Létání je jeho další schopností. Rychlost, které může dosáhnout za letu, je takřka neomezená a blíží se rychlosti světla. Svým dechem dokáže cokoliv zmrazit nebo odfouknout. Vzhledem k tomu, že jeho hlavním zdrojem energie je Slunce, nemusí jíst ani pít a prakticky vůbec nestárne. Délka jeho života je omezená délkou života Slunce. Jedinou jeho slabostí je kryptonitmeteorit, který je vlastně radioaktivním úlomkem z jeho zničené rodné planety. Jeho zelená forma může Supermana i zabít. Další druhy kryptonitu, které ho mohou nějak ovlivnit, jsou červený, černý, modrý, zlatý a stříbrný.

Po smrti svého adoptivního otce se vydává do města Metropolis. Zde pracuje inkognito jako nesmělý a bojácný reportér deníku Daily Planet, vzbuzující dojem, jako by neuměl ani napočítat do pěti. Ale kdykoliv je připraven proměnit se v muže v modrém kostýmu s červenou pláštěnkou - Supermana, který vždy bojuje na straně spravedlnosti a dobra. V zaměstnání se setkává s atraktivní žurnalistkou Lois Laneovou, do které se zamiluje.

Jeho ženským doplňkem respektive protějškem je pak komiksová postava Supergirl.



Sailor Moon

 

Sailor V a kočka Artemis

Minako Aino má modré oči a blonďaté vlasy, raději nosí vlasy dolů s jednoduchou červenou mašlí. Když byla na střední škole, měla na sobě školní uniformu v námořnickém stylu, jakou nosili civilní námořníci, ale s několika rozdíly.

Japonský školní uniforma je vzhledově podobná stylu vojenských (v našem případě) námořnických uniforem. Poprvé byl použit v Japonsku na konci 19. století a nahradil tradiční kimono . [1] Dnes jsou školní uniformy běžné v mnoha japonských veřejných a soukromých školách. Japonský výraz pro tento typ uniformy je seifuku (制服) .

Jednoho dne potká mluvící bílou kočku s půlměsícem na čele jménem Artemis . 
Artemis byla řecká bohyně měsíce a lovu, dvojče Apolla a dcera Dia a Leta. Byla známá jako Diana Římanům.

Minako se poprvé setkala s Artemis na hodině gymnastiky, kde na ní málem dopadla, a Artemis ji nadále pozorovala, ikdyž byla ve škole. Nakonec se k jejímu překvapení představila a řekla jí, že je Sailor Guardian (strážce/ ochránce).

Zrození Venuše je obraz namalovaný Sandrem Botticellim
Alessandro di Mariano Filipepi, známý jako Sandro Botticelli (1. března 1444[1] FlorencieItálie – 17. května 1510, tamtéž) byl italský renesanční malíř, představitel florentské školy. Botticelli patří k nejvýznamnějším představitelům italského quattrocenta.

Obraz zrození Venuše, který nejspíše vznikl podobně jako jiný obraz Primavera v období kolem roku 1478 nebo 1483–1486[1]. Na rozdíl od Primavery je zde kompozice pojatá zleva doprava – dvojice letících zefyrů svým dechem ovívá zcela nahou Venuši stojící na mořské lastuře, zatímco na břehu čeká Hóra, aby ji mohla zahalit do pláště. 

Kočka Artemis odhalí, že Minako (naše studentka junior high school) má magickou schopnost přeměnit se na mnohem silnější, mocnější a krásnější dívku než kdokoli jiný.

Říká jí „Sailor Venus“ a říká se, že má za úkol chránit Zemi ve jménu své ochranitelské planety Venuše. Aby jí Artemis (kočka) pomohla s její misí, dá jí ty dva předměty, kompaktní půlměsíc a magické pero. Kouzelné pero jí umožňuje proměnit se v Vojáka spravedlnosti: Sailor V - Soldier of Justice: Sailor V. 

INSPIRAČNÍ VÝZVA:
Nakresli svého SUPER HRDINU/SUPER HRDINKU a v kresbě se pokus nakreslit i jeho SUPER schopnosti (co ke svému převtělení potřebuje, čím brání svět).

 


 

 



 

 
SOUTĚŽ / VÝTVARNÁ https://www.worldart.cz/soutez-boj-s-pandemii/ 

VIDEA:

Sailor Moon - Opening (1080p) [Japanese]


Wonder Woman 1984 (2020) Nový dabing trailer CZ DC FanDome

1 komentář:

  1. T-Shirt - titanium plate flat irons
    T-Shirt - Titanium Plate Flat titanium hair trimmer as seen on tv irons T-Shirt - titanium earrings sensitive ears T-Shirt titanium ranger - Titanium Plate Flat irons. T-Shirt columbia titanium boots - T-Shirt. Rating: 4.9 · ‎41 reviews · ‎$43.95 · ‎In stock 바카라

    OdpovědětVymazat